Hae tästä blogista

maanantai 22. toukokuuta 2017

Päivämme Tallinnassa

Viime viikon perjantaille olimme varanneet Matkapoikien kautta Tallinnan päväreissun. Aamuherätys oli karmaisevan aikaisin, jo 4.40!

Saatiin onneksi autokyyti satamaan, jolloin aamuun jäi enemmän aikaa nukkua. Heti laivalla suuntasimme aamiasbuffetiin syömään (Emmi ajatteli ettei kukaan jaksa syödä kotona riittävästi niin aikaisin aamulla). Aamiaisen syötyämme suuntasimme tax free-myymälään, jossa lapset kovasti suunnittelivat mitä kaikkea karkkia ostavat Mummilta saaduilla omilla rahoilla (25€/lapsi). Äiti ihan tylsästi torppasi ajatuksen heti ja ilmoitti ettei koko rahalla saa ostaa karkkia tai muitakaan herkkuja.

Tallinnassa otimme taksin Rocca al Mare-kauppakeskukseen, jossa on mm. Prisma. Kierreltiin kauppakeskuksen kauppoja, joista löytyikin monta pientä tuliaista kotiin. Ostettiin mm. koirien juomakupille muovinen kaukalo (enää ei vedet roisku pitkin lattioita), lapsille vaatteita, ruokaa (lihoja, juustoa, makkaraa ja muutama breezer). Hanna osti omilla rahoillaan jalkapallohanskat ja Valtsu löysi mielekkään tietokonepelin.

 Yksi isompi yhteinen tuliainen löydettiin myös! Prisman vieressä oli eläinkauppa, johon menimme etsimään koirille ja pupuille tuliaisherkkuja ja mikä valloittava otus siellä meitä oodotti! Pieni pupuneiti, joka valloitti heti sydämet! Kysyimme millainen paperisota tarvitaan, jotta pupunen Suomeen saataisiin; vastaus oli ettei moista tarvita. Ostimme pupulle kuljetuskopan, koirille namia, pupuille namia, pupulle juomapullon ja itse pupun. Yllätyimme, kun koko tuo setti maksoi vähemmän kuin pupu Suomen eläinkaupasta. Päätimme ristiä pupun Ariaksi sekä sen, että Aria on Emmin nimipäivälahja (Emmin vanhemmat antoivat hieman rahaa nimipäivän kunniaksi ja se summa käytettiin hyvin!).

Aria matkalla kotiin


Aria on sopeutunut hyvin perheeseen; koiriin ja niihin pupuihin joihin on päässyt tutustumaan! Tällainen hieman erilainen Tallinnan tuliainen (ystävä totesikin, että "muut raahaa Tallinnasta Suomeen viinaa ja te pupun)!

Aria uusien ystäviensä Tiuhdin ja Viuhdin kanssa. Kuvan ulkopuolelle samassa asumuksessa jää Jenni.

1 kommentti:

  1. - Eikä, en kestä kuinka söpö! :D onneksi olkoon uudesta perheenjäsenestä.

    VastaaPoista

palaute otetaan ilolla vastaan!