Hae tästä blogista

sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Kesäsuunnitelmat uusiksi!

Viime viikon tiistai piti olla ihan tavallinen päivä, vaikka Emmillä olikin aika aivovammapolille tarkistuttamaan Helmikuisen kolarin vaurioita päässä. Aivoista ei löytynyt kuvatessa vammoja, mutta jotain löytyi. Peikko, joka kuulostaa pieneltä, mutta aiheuttaa massiiviset muutokset perheemme kesäsuunnitelmiin...

Lääkäri löysi kuvien perusteella, että Emmillä on liikaa kallonsisäistä painetta, joka aiheuttaa päänsärkyä, näkökyvyn heikkenemistä (hoitamattomana sokeutumisen), muistiongelmia sekä hidastaa aivotärähdyksestä toipumista. Hoitokeinoja onneksi on, mutta varmuutta toimivuudesta juuri Emmille ei ole kuin yhdestä. Voidaan kokeilla painonpudotusta 20-30kg, voidaan aloittaa lääkitys ja voidaan hellittää painetta ottamalla selkäydinpunktiossa ylimääräistä selkäydinnestettä. Jos mikään näistä ei auta, niin viimeinen, takuuvarmasti toimiva keino on asentaa kallon sisälle pilli, joka ohjaa liiat nesteet vatsaan.

Tämä ei onneksi ole hengenvaarallista, mutta hoidot aloitetaan mahdollisimman pian, sillä liika kallonsisäinen paine vaurioittaa tällä hetkellä näköhermoja (ja sen huomaa!). Työhön en saa palata ennen elokuun alkua ja ainakin muutama lääkäriaika tulee kesälle.

Näiden uutisten myötä teimme raskaan päätöksen ja peruimme kesälle suunnitellun kohokohdan; häämme. Samaan syssyyn toki varasimme uuden päivän; 18.5.2019 (tuo tulee olemaan kolmas hääpäivämme, sillä tuona päivänä vuonna 2016 rekisteröimme parisuhteemme).

Yritämme kesän aikana blogata muustakin kuin Emmin lääkärireissuista, vaikka arkemme tuleekin pyörimään pitkälti hoitojen ja mahdollisten sivuvaikutusten pyörteissä. Toki päivitämme myös nyt haasteeksi otetusta painonpudotuksesta! Emmillä lähti jo alkupainosta 2kg, Minnalla reilu kilo!

1 kommentti:

  1. - Eikä! Ihan kauheeta. Tsemppiä Emmille. Hyvän päätöksen teitte asioiden suhteen.

    VastaaPoista

palaute otetaan ilolla vastaan!