Hae tästä blogista

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Syksyiset Marttailut



Olemme jo pitkään miettineeet, mistä löytää havalla mehumaija, sillä molemmat ovat jo pitkään halunneet itse tehdä mehut pakastimeen talven varalle. 

Emmi (yllätys?) selaili facebookkia eräänä päivänä ja löysi ilmoituksen, jossa annettiin vähän käytetty mehumaija, käyttämättömyyden takia pois. Otimme tähän naiseen yhteyttä ja sovimmekin haun jo seuraavaksi päiväksi. 





On ihanaa nähdä, että jotkut kierrättävät tavaransa, joita eivät enää tarvitse. Näin ihmiset, jotka tavaroita tarvitsevat, saavat ne käyttöönsä. 

Eikä tämä ihmisten hyväntekeväisyys tähän vielä loppunut. Pari päivää sitten, eräällä toisella naisella oli samaisella sivustolla ilmoitus, että hänellä on punaisia ja valkoisia viinimarjoja liiaksi ja niitä saisi käydä puskasta itse poimimassa. 





Olimmekin ensimmäisinä kommentoimassa ja saimme hakea sieltä marjoja ilmaiseksi. Keräsimme sieltä omien tarpeidemme mukaisesti ja koska jonottavia ihmisiä oli sivustolla muitakin, jätimme heillekin kerättävää.Näin mahdollisimman moni saisi marjoja käyttöönsä.

Kävimme vielä sen jälkeen keräilemässä appivanhemmilta vähän mustaa viinimarjaa muiden joukkoon. Kotiin päästyämme sovimme, että jätämme hieman mustaa erikseen, koska Emmi halusi tehdä pienen määrän mustaherukkahilloa. 





Siinä sitten mehua keitellessä, se jotenkin pääsi unohtumaan ja Minna kaasi kaikki mustatkin marjat kattilaan...Onneksi appivanhemmat asuvat niin lähellä, joten eilen pääsimme keräämään Emmille vähän lisää marjoja. 



Mehumaija pörisi ja vettä lisäiltiin välillä vähän lisää. Marjoja ja sokeria, marjoja ja sokeria... Valtteri siinä vierellä aina välillä kävi ihmettelemässä, miten nopeasti sitä mehua oikein valmistuu ja pitihän Valtsun päästä kiipeämään jakkaran päälle nähdäkseen miltä jo miltein kaikki mehunsa menettäneet marjat näyttävät.





Mehua tuli  inan vajaa 7 litraa, joten kyllä sillä hetki mennään. Ja mikä parasta, ei lisäaineita, ei mitään, tietää tasan tarkkaan mitä lapsille juottaa <3








Vielä kun tietäis, onko täälläpäin jossain hillasuota, mistä vois käydä vähän keräilemässä...

ps. tuolla olisi nyt jäähtymässä vaniljaista mustaherukka-vadelmahilloa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

palaute otetaan ilolla vastaan!