Hae tästä blogista

sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Hannan leiriviikko VPK:n kanssa

Lähdimme sunnuntaina 17.7 Padasjoelle armeijan vanhalle kiitoradalle, jossa sijaitsi tämän kesän leiri. Vpk:lta lähti kolme lasta yksi 17 vuotias ja yksi aikuinen.Ajoimme sinnepäin noin puolet ja sitten pysähdyttiin syömään abclle söimme ja menimme ostamaan uusia hanskoja sitten ajoimme leiripaikalle. Leiripaikalla saimme leiripaidat ja rannekkeet sitten aloimme purkaa kamoja kärrysrä pressun päälle. Kun olimme purkaneet kaikki kamat pressun päälle rupesimme kokoamaan teltaa ja siivoamaan meidän teltta-aluetta. Sitten kun olimme siivonneet teltta alueen ja koonneet teltan  siirsimme kamat teltaan ja purimme osan niistä. Menimme 20.00 syömään iltapalaa ja 22.30 nukkumaan. Seuraavana päivänä saimme herätyksen 7.30 sillä jo 8.00 oli aamupala. Kurssi alkoi 8.30 ja tauko oli klo 12.00, koska silloin oli lounas. Lounaan jälkeen oli puolituntia aikaa valmistautua kurssin jatkumiseen 17.00 asti, jolloin oli päivällinen ja kurssi loppui siltä päivältä.


Hanna leirille lähdössä



Koska leirialue oli armeijan vanha kiitorata ja muutenkin armeijan aluetta metsästä löytyi hylsyjä sekä sinne oli järjestetty ampuma paikka jossa piti ampua tölkkejä kuulapyssyllä. Tiistaina oli leirikaste jossa oli pellejä jotka säikyttelivät ja ulkona oli pelle jolla oli moottorisaha jossa ei ollut terää ja pelle lähti aina viimisen perään.

Keskiviikkona oli minidisko ja perjantaina oli megadisko.Leirillä oli keskiviikkona oli vierailupäivä ja meidän Vpk vahti autoliikennettä sekä näytti autoille parkkipaikan, siinä samalla kun pysäytin autoa minua pisti ampiainen peukaloon ja sen takia jouduin lähteä ensiapupisteelle. Ensiapupisteellä peukalooni laitettiin rasvaa ja laastari.

Ryhmämme teltta


Torstaina oli lyhyt koulutus, koska piti lukea paljon kokeeseen. Perjantaina oli tavallinen koulutus ja koe että pääseekö kurssilta läpi vai joutuuko käydä ensi vuonna saman kurssin uudestaan. Perjantaina oli myös megadisko joka alkoi 18:30 ja loppui 24:00 megadiskossa oli myös Tsekkiläisiä, koska Tsekki oli tullut leirillemme vierailemaan ja tutustumaan millaista on Suomen Vpk-toiminta leirellä.

Lauantaina oli leirin päättäjäiset ja kerrotiin myös ketkä oli päässyt kokeen läpi ja ketkä joutuvat käymään kurssin uudestaan. Päättäjäisissä jaettin myös diplomi ryhmän priimukselle ja ryhmän tsempparille. Lauantaina oli myös paluu kotiin, mutta kun olimme laittamassa peräkärryä kiinni ja lähdössä, ampianen pisti minua kaulaan ja jouduimme lähteä turvallisuusvastaavien kopille, koska ensiapupiste oli jo purettu.

Kotimatka sujui hyvin ja oli kiva päästä kotiin, sillä oli jo ikävä äitiä ja Minnaa. Okei, ehkä myös Valtsua ja karvaisia perheenjäseniä.

Discossa

Discossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

palaute otetaan ilolla vastaan!