Hae tästä blogista

tiistai 28. kesäkuuta 2016

perheen 3 uutta jäsentä

Olemme jo pidempään miettineet kuinka ihanaa olisi hankkia akvaario,valitettavasti talous on ollut esteenä. Minna surffaili netissä ja Torissa tylsänä iltapäivänä Emmin ollessa työharjoittelussa ja löysi sieltä AARTEEN!

Ilmoituksen, jossa luki "Annetaan Porvoossa 128 Litrainen akvaario ja 3 Imumonnirouvaa" Niinpä Minna oli yhteydessä ilmoituksen jättäneeseen rouvaan ja sopi noutoajan. Seuraavana päivänä ajelimme Emmin työpäivän jälkeen Porvooseen noutamaan akvaariota ja sen asukkeja kotiin.

Tyhjensimme Porvoossa akvaariosta vettä ämpäreihin, jotta monneilla olisi sopiva vesi meidän kotona. Kotimatka kalojen, vesiämpäreiden ja akvaarion kanssa sujui hyvin, tosin auto haisi kamalalta, sillä rouva ei ollut kuulemma pessyt akvaariota 10 vuoteen.

Kotimatkalla pysähdyimme Faunattareen ostamaan uutta pohjahiekkaa (eipä tullut kalliiksi, kun maksoivat 20€), jotta akvaario ei haise myös kotona. Niinpä kotona tyhjennettiin lasten vanhoilla hiekkalapioilla akvaariosta vanhat, haisevat hiekat, pestiin ilmapumppu (suodatin joudutaan vielä vaihtamaan) ja laitettiin osa vanhasta vedestä takaisin akvaarioon ja hiukan uutta, puhdasta vettä. Nyt ei akvaario haise ja monnit ovat sopeutuneet hyvin. Jessekin tykkää akvaariosta, sillä välillä seuraa monnien menoa kodissaan.





Joskus tulevaisuudessa on ajatus hankkia muitakin asukkeja akvaarioon, kunhan vesi on parempaa, sillä nyt ei kaikki arvot ole vielä balanssissa.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

palaute otetaan ilolla vastaan!