Hae tästä blogista

sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Parvekkeen laittoa


Parvekkeemme näytti lähinnä romuvarastolta tässä vähän aikaa sitten. Lisäksi parvekkeen laatoitus oli alkanut hajoamaan, sillä jotkin rimat olivat aikuisen ihmisen painon alla katkenneet, sillä talvi ja lumi olivat niitä haurastutteneet. Mietimme Emmin kanssa yhdessä, että olisi kiva saada parveke laitettua ennen juhannusta, jotta siellä voisi sitten kauniista ilmasta nauttia.



Ensin aloitin tyhjentämällä osan parvekkeesta ja ottamalla siitä osasta laatoituksen pois, lehtiä oli talven jäljiltä kertynyt mieletön määrä ja sen takia sainkin tappelun alakerran naapurin kanssa aikaiseksi, vaikka kuinka yritin imuroida lehdet pois, osa tippui parvekkeen koloista alakerran naapurin jo valmiiksi kuolleille kukille! Aikansa kun setä sieltä huuteli, ilmoitin tulevani vaikka lakaisemaan hänen parvekkeensa, jos siitä mieli paranisi. Hän olikin huolissaan, ettei kesäkukkien päälle tipu lehtiä! Voi helvetti sentään, sehän olisi maailmanloppu, jos valmiiksi kuolleille kukille tippuisi vaikka yksi lehti...



En jaksanut alkaa riitelemään, joten jätin asian siihen ja jatkoi touhujani. Vielä ennen uusien laattojen laittoa, istutimme Emmin kanssa muutamaan ruukkuun kasveja ja yrttejä.



Seuraavana päivänä Emmin ollessa töissä, päätin tehdä parveke "remontin" loppuun. Lapsetkin hienosti auttoivat, kun heittelin vanhat laatat parvekkeelta alas, olivat he alhaalla odottamassa ja viemässä rojut roskiin. Kun toinen puoli oli valmis, siirsin tavaroita ja aloitin saman homman toisen puolen kanssa. Uskaltauduin myös heittämään roskiin mm. vanhan pöydän parvekkeelta ja muita jo ei niin hyvässä kunnossa olevia tavaroita.



Laattojen jälkeen sainkin aloittaa sisustamisen, kaikki muut, paitsi Ikeasta alennuksesta löydetyt pöydät olivat jo parvekkeella valmiiksi, mutta miten niin pieni järjestyksen muuttaminen voikaan saada parvekkeesta aivan erilaisen näköisen.



Voinen siis sanoa olevani tyytyväinen lopputulokseen ja mikä vielä parempaa, myös Emmi tuntui olevan tyytyväinen uuteen parvekkeeseen.

2 kommenttia:

  1. - Oih, siitä tulikin kiva! :D meillä on sama edessä. Ei tosin noin isossa mittakaavassa, vaan pientä sisustusta ja huonekalujen laittoa. Loistavaa, että on parveke. Se on kesäisin, kun lisähuone. Ainakin meillä :).

    VastaaPoista
  2. Parveke on kyllä ihana lisä, tulee kuitenkin kauniina oäivänä käytettyä välillä paljonkin, joten mikäs sen viihtyisämpää, kuin omasta mielestä viihtyisä parveke :)

    VastaaPoista

palaute otetaan ilolla vastaan!