Hae tästä blogista

torstai 3. maaliskuuta 2016

Voihan saippua!

   

Valtteri ennen joulua saunassa tuumasi haluavansa tehdä itse kynttilöitä ja saippuaa. Niinpä joulupukki toikin Saara Kuhan saippua-kirjan, silikonimuotteja, paria eri tuoksua, kahta eri väriä sekä valmista (mutta sulatettavaa) saippuamassaa, jotta voidaan saippuantekoa harjoitella, jotta selviää onko se saippuanteko oikeasti niin kivaa kuin Valtteri kuvittelee.







Valtsu tykästyi saippuanvalmistukseen, sillä houkutteli tänään Hannankin mukaan. Kumpikin lapsista lukee innoissaan saippua-kirjaa ja suunnittelee millaisia uusia värejä, tuoksuja ja muotteja haluaisivat. Emmi onkin kirjoittanut muistiin tuoksu-, väri- ja muottitoiveita.


    


Facebookin Saippua-ryhmästä saimme juuri vinkin edullisesta kielontuoksusta, jota on metsästetty jo pari kuukautta, sillä se olí Valtterin ykköstoive tuoksuissa, vahingossa saatoin tilata myös paria uutta väriä. Lapset pyysivät retkeä Järvenpäähän liikkeeseen, jossa myydään saippuanvalmistusvälineita, värejä, tuoksuja, muotteja, valmista saippuamassaa sekä aineita, joista itse voi tehdä alusta asti saippuan.


  


Tästä saattoi tulla Emmin ja lasten uusi, yhteinen harrastus! On hyvin koukuttavaa puuhaa, lapset tykkää ja saa viettää aikaa yhdessä ilman telkkaria/läppäriä/tablettia/puhelimia (paitsi, jos tekee itse alusta asti saippuan tarvitsee soapcalcia eli saippuan ainesosalaskuria) :)

2 kommenttia:

  1. Tostahan sais kivan idean häihin hääkarkkejen tilalle, jos sellasia olitte aatelleet
    -Riittis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saippuaa ollaan mietitty vieraslahjoiksi häihin :)

      Poista

palaute otetaan ilolla vastaan!