Hae tästä blogista

perjantai 22. tammikuuta 2016

Perjantai on pullapäivä

Kuten jo ehkä ollaan monta kertaa Emmin kanssa asiasta mainittu, tykkäämme molemmat tehdä keittiössä kaikenlaista, joten tänään oli pulla ja piparipäivä ;)


Emmi oli jo aamulla tehnyt pullataikinan kohoamaan ja yhdessä sitten leivottiin pullaa iltapäivällä. Ajateltiin ottaa pieni lähtölaskenta laskiaiseen ja päätettiin tehdä muutama laskiaispulla noiden normaalien korvapuustien lisäksi. Kuvakin piti ottaa, mutta jostain syystä, ennen kuin asia taas muistettiin, oli laskiaispullat jo syöty.






Emmi teki myös piparitaikinan, sillä kenen nyt ei piparia perjantai-iltana tekisi mieli?
Piparit maistuivat äärettömän hyviltä, sillä parhaat reseptithän tulevat tietysti vanhoista keittokirjoista.


Jotenkin joskus tuntuu siltä, kuin olisi syntynyt väärällä vuosikymmenellä, sillä, emme Emmin kanssa juuri tiedä muita samanlaisia ihmisiä kuin me, keittiössä vierähtää helposti useampi tunti, kokeillen ja tehden erilaisia ruokia ja leivonnaisia. Asiaa kuitenkin kun tarkemmin ajattelee, on mukavampaa olla vähän erilainen "nuori" nykypäivänä, jossa voimme rauhassa Emmin kanssa kertoa rakkaudestamme, kuin olla syntynyt silloin 50-60- luvulla ja elää syvällä piilossa oman itsensä kanssa. :D






Ainiin, eilenkin oli leipomispäivä, Emmi teki mansikkapiirakkaa tämän aamun vieraita varten, oli vaan niin kiivaat juttutuokiot, että kun tulin töistä kotiin, ei piirakkaan oltu koskettukaan.


Pitänee myös mainita, ajattelimme perheenä siirtyä hieman säästäväisemmälle linjalle ja päätimme, että teemme noin kahden viikon välein ruokalistan jääkaapin oveen, johon jokainen saa tehdä ehdotuksia, mutta me vanhempina teemme lopullisen päätöksen. Tämän listan avulla käymme sitten kaupassa ja ostamme vain kaiken tarvittavan, jotta jäisi kaikki ylimääräiset ostokset tekemättä ja rahaa säästyisi enemmän häiden järjestelyyn.


Nyt toivottavasti rahaa jää enemmän säästöön, sillä voin hieman hehkuttaa, pari viikkoa ilman tupakkaa jo takana, ilman minkäänlaisia nikotiinivalmisteita! Toivon vaan, että tämän hyvän alun jälkeen kaikki sujuu yhtä helposti. ( Yksi pieni lipsahdus vain takana, muuten menee tosi hyvin.)

2 kommenttia:

  1. - Toi ruokalista on hyvä idea. Meillä se on ollut käytössä jo monen monta kuukautta :). Hyvä, että joku osaa leipoa pullaa. Itellä meni just eilen kaks satsia roskiin... HiH.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se pulla meilläkään aina onnistu, mutta useimmiten onnistuu (onneksi)

      Poista

palaute otetaan ilolla vastaan!